IZVOZ ROBE I USLUGA SASTAVLJANJE DOKUMENTACIJE O POREKLU ROBE


 Zbog izuzetno velikog interesovanja seminar 

ponovo se održava 03. decembar 2013. godine od  10,00 do 16,00 sati  

 “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o., Beograd, ul. Đorđa Nešića 2

 Cilj treninga je detaljno upoznavanje sa postojećim i novim propisima i posebno sa najnovijim Carinskim zakonom i Zakonom o deviznom poslovanju.  Imajući u vidu činjenicu da je naša država potpisala brojne međunarodne ugovore o slobodnoj trgovini, ukidanju carina ili uvođenje carinskih olakšica, priprema poslovne dokumentacije je veoma zahtevan posao. Pored detaljnog poznavanja zakonske regulative, podrazumeva se i poznavanje odgovarajućih obrazaca i instrukcija o načinima popunjavanja, primene, distribucije i svih veoma bitnih detalja, koji će omogućiti pravilan tok i uspešan završetak ugovorenog izvoznog posla.   Zemanta Related Posts Thumbnail

Polaznici treninga dobiće detaljna uputstva i instrukcije kada se radi o pripremi dokumentacije za izvoz robe uz korišćenje preferencijalnih carinskih stopa, odnosno utvrđivanje porekla robe.

Teme:

     – Značaj potpisanih međunarodnih ugovora o slobodnoj trgovini;

     – Dijagonalna kumulacija porekla robe;    

     – Dugoročna i kratkoročna potvrda o poreklu robe radi korišćenja preferencijalnih carinskih stopa;

     – Potrebna dokumentacija od dobavljača u cilju korišćenja preferencijalnih carinskih stopa

     – Uslovi za otvaranje EUR ili CT-2 obrasca;

    – Primer: pripremanje kompletne dokumentacije za izvoz robe prema potpisanim ugovorima u zemlje:  EU, CEFT-e, EFT-e, BRK; SAP i PEM Konvencije,

– Izvoz – uvoz usluga;

Reeksport – roba kupljena u inostranstvu i prodata u inostranstvu, bez ulaska u zemlju;

– Reeksport – kupovina robe u inostranstvu – privremeni uvoz i izvoz u inostransto;- Prodaja robe stranom licu – izvoz bez prelaska carinske linije;

Pitanja i odgovori

 Zemanta Related Posts Thumbnail

Trening je namenjen svim privrednim subjektima, kako preduzećima tako i preduzetnicima koji se bave izvozom roba i usluga ili onima koji imaju nameru da se bave spoljnom trgovinom.  

Interaktivni trening seminar  je u praksi dokazana simbioza teoretskog znanja i praktičnog iskustva u spoljnotrgovinskom poslovanju.  Polaznici imaju mogućnost da postave  pitanja.

Predavač je dipl. ekonomista BILJANA TRIFUNOVIĆ, vlasnik i direktor “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY” d.o.o, Beograd, koja aktivno primenjuje spoljotrgovinske i devizne propise u realizaciji ovih poslova za veliki broj domaćih i stranih kompanija. Autor je bloga: www.biljantrifunovicifa.com i predavač na brojnim seminarima sa dvodecenijskim iskustvom. 

Treninge iz oblasti spoljne trgovine redovno održava u sardnji sa PK Beograda i RPK Novog Sada.

Nakon završenog seminara, polaznici su osposobljeni da usvojeno znanje primene u  samostalnom radu u ovoj najsloženijoj oblasti spoljne trgovine 

Svaki polaznik dobija pored skripti sa predavanja, obrazaca i svu ostalu potrebnu literaturu koja je aktuelna i primenljiva u procesu rada.

 PROGRAM 03.12.2013                          PRIJAVNI LIST 03.12.2013.

INFORMACIJE:
Dejan Trifunović:  011/ 208-54-10   208-54-11,
office@ifa.co.rs

Cena jednodnevnog treninga je 15.000 dinara + 3000 PDV = 18.000 dinara

 DSCI0542

UTISCI I MIŠLJENJA UČESNIKA TRENINGA :

Želim da Vam naglasim da ste ostavili poseban utisak jer imate spontanost koja mnogima nedostaje, a to Vas čini moćnijom jer pored čvrstog karaktera imate kvalitetan pristup učesnicima. Opšti utisak  jučerašnjeg dana je odličan, Privredna komora je dobar domaćim, a Vi kao predavač imate neprocenjivo znanje i vasim izlaganjem održavate pažnju učesnika tako da nijednog momenta ne odlutaju misli van teme. Mi smo firma koja dosta polaže na stalno učenje i edukaciju zaposlenih, par puta godišnje održavamo motivacione treninge gde stičemo nova znanja i družimo se.

Zahvaljujem se, nadam se i budućoj saradnji.

 Danijela Rašković
menadžer prodaje i nabavke
Agrogrnja d.o.o

Poštovana gospođo Biljana,

Ja sam nedavno počeo da radim i ipak pored diplome koje je kako Vi kažete: ”samo ulaznica u poslovni svet” predamnom je još mnogo učenja a nadam se da ću uspešno sve to savladati.

Još jednom, hvala puno na svemu.

Marko Princip
Agrol DOO
Export – Import

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s